----- Titanicin tiellä

2021 Four More Years ?

  • Potilas vailla hoitoa
    Potilas vailla hoitoa
  • Trumpin kannatus
    Trumpin kannatus

Näin Muellerin raportin kunniaksi innostuin hieman googlailemaan tapahtumavirtaa. Myönnän, että läheskään kaikki negatiiviset Trump-otsikot eivät ole listalle päätyneet, niitä on aivan liikaa kerättäväksi. Positiivista uutista en muista lukeneeni. Joissain harvoissa sivulauseissa on todettu Trumpin olevan oikealla asialla Kiinan tullikiistassa - mutta heti seuraavassa todettu nekin keinot vääriksi.

Itse en ota kantaa siihen, onko Trump kuinka onnistunut tai epäonnistunut - mutta mediamme on ottanut ja varsin väkevästi, kuten allaolevista otsikoista näkyy. Ei kaatunut talous, ei lähtenyt presidenttiys vuoden sisällä - kannatuskin on edelleen tasaisen varmaa. Itseasiassa hämmästyttävän tasaista.

Mutta jos ei veikkaa, ei voi voittaa. Itse veikkaan, että Trump valitaan toiselle kaudelle. Koko sivistyneen länsimaailman ja  suomalaisen mediakentän suureksi yllätykseksi ja järkytykseksi.

----

20.01.2017: Donald Trumpin virkaanastujaiset

05.02.2017: Professori arvioi: Trumpille virkasyyte ja ero vuoden sisällä – "Hallinnossa mukana erittäin pimeitä voimia"
17.05.2017: Donald Trump ajautui keskelle uransa vakavimpia syytöksiä – Voiko presidentti nyt joutua virkasyytteeseen
01.07.2017: Professori uskoo yhä Trumpin virkasyytteeseen – "Täysin kelvoton virkaansa"
18.01.2018: Professori, joka tunnetaan ennustajalegendana, sanoo sen nyt suoraan: Trumpia vastaan nostetaan virkasyyte jo kevään aikana
22.08.2018: Verkko kiristyy presidentti Donald Trumpin ympärillä – ”Saattaa johtaa syytteeseen”
10.12.2018: Demokraatit: Trumpia voi odottaa virkasyyte ja vankila – ”On olemassa todellinen mahdollisuus”
03.01.2019: Raju ennuste USA:sta: Trumpin presidenttiys loppuu jo tänä vuonna – tekee vaihtokaupan
24.03.2019: Muellerin tutkinta: "Ei todisteita Trumpin vehkeilystä venäläisten kanssa"

....

03.11.2020: Yhdysvaltojen 59. presidentinvaalit

----
14.09.2016: Tutkimus: Jos Trump voittaa, USA:n taloudesta häviää tuhat miljardia 
19.10.2016: Trumpin valinta voi johtaa uuteen taantumaan – seuraukset yltäisivät myös Suomeen 
09.11.2016: Näin Trumpin voitto voi vaikuttaa Suomeen: asiantuntijat latovat karut arvionsa 
15.12.2017: Yhdysvaltojen talous takoo ennätyksiä – Vaarana talouden ylikuumeneminen ja Eurooppaan asti ulottuva taantuma 
22.08.2018: Osakkeiden hinnat Yhdys­valloissa uuteen ennätykseen 
28.02.2019: Suomen talous jatkoi kasvuaan loppuvuonna 
19.03.2019: Helsingin pörssin pääindeksi kohosi yli 10 000 pisteeseen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Trump ei näyttäisi fyysisesti seniililtä, joten mikäpä estäisi nyt hänen toista kauttaan? Jos saa vielä joitakin demokraattisia rikollisia vankilaan, suosio kasvaa entisestään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ei näytä, kuulostaa kyllä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kuulostaa, mutta hyvin on taktiikka (jos se nyt sitä lainkaan on) toiminut. Kai se pitkälti äänestäjien ansio/vika on kuka johtoon on valittu.

Trump sai vielä koko valtamedian vastaansa ja voitti silti - käytti itse asiassa median pilkkaa vielä hyödykseen. Ja monien hämmästykseksi mennee kautensa loppuun - voittanee vielä pressanvaalitkin toistamiseen. Ei tuo nyt ihan jokaiselta onnistuisi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Demokraatit eivät ole missään vaiheessa olleet innostuneita.Syitä on tasan kaksi.

-Ei mitään mahdollisuuksia mennä läpi republikaanienemmistöisessä senaatissa.
-Mike Pence

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Voi olla, tosin jos ns. savuava ase löytyisi, niin vaikka virkasyyte ei menisi läpi senaatissa kyllä se tuhoaisi kannatuksen ja jatkohaaveet tehokkaasti.

Nyt Trump on todettu enemmän tai vähemmän syyttömäksi kaikkiin niihin hehkutuksiin ja syytöksiin mitä on vuosien varrella ladeltu - ja varmasti näkyy kannatuskäyrässä piikkinä ylöspäin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Huvittava ajatus, että Trump on todettu "vähemmän" syyttömäksi. Tosiasiassahan emme tiedä mitään Muellerin raportin kannasta oikeuden harhauttamisiin.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #14

Kuten sanottu, jotain varmasti löytyy mutta löytyykö virkasyytteen verran? Sitähän tässä haetaan.

Ilman sitä tulee tiukat vaalit.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Onhan se ymmärrettävää kun kaksi maailmaa ovat vastakkain. Suomessa koko media kuuluu vihervasemmistoon(arvoliberialismi) ja Trump edustaa konservatiiveja.

24h Trump sitä ja tätä. Ilmeisesti päivystys vuorot ollut, kun tarinaa tullut tuutin täydeltä.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

En laskenut tuohon mukaan kirjoituksia jotka alkoivat tyyliin: 'Kommentti:' -pääasiallisena tykistönä IS ja HS. Niitä riittää. Mutta ne ovatkin selvästi toimittajan omaa kommentointia ja vastenmielisyys Trumpia kohtaan paistaa kilometrin päähän.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Löytyy niitä myönteisiäkin, vähitellen se suurikin laiva kääntyy.

https://blog.kauppalehti.fi/metrossanukkuja/oho-na...

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #16

Hyvin harvinaista. Otin tosiaan muutaman kuukauden pätkissä noita otsikoita googlen aikahaulla, muutoinhan niitä olisi saanut kerätä kahmalokaupalla kun jokaisen Trump -otsikon tuntuu toistavan kaikki sekä vielä parilla oman toimittajan "Kommentti:" -kannanotolla.

Negatiivisten suhde positiivisiin lienee luokkaa 1000:1.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Olen ollut ainakin viikon, jos en kaksikin, tekemässä "bloggausta", jossa yksinkertaisesti olisin kysynyt että "löytääkö kukaan valtakuntamme mediasta uutista/artikkelia, jossa Trumpia kehutaan". Tuntuu kuitenkin "hyvältä" huomata että joku toinenkin kiinnittänyt asiaan huomiota.
Tässä oli sitä paitsi enemmmänkin asiaa päivämäärineen yms. kuin itse olisin saanut aikaan.
Joku sellainen merkillinen tyyli on siinä miten tuosta presidentistä kirjoitetaan. Oli asia mikä hyvänsä, niin aina se on negatiivista.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

On hirvittävän vaikea uskoa, että kaikki mitä Trump tekee menee pieleen ja yhtään onnistunutta toimintaa ei ole saatu kahdessa vuodessa aikaiseksi. Luulisi tällaisen presidentin olevan valtavan epäsuosittu. Ei se pelkkä twitterissä meuhkaaminen yli 40% kannatusta kannattele.

Mutta approval ratingin pysyminen vakaana ja jopa pieni nousu (ennen raportin julkaisua) antaisi olettaa, että rapakon takana jenkit tietävät jotain, mitä me emme.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Trump uutisointia on suomen mediassa päivittäin. Se on lähes 100% negatiivista. Mistä tämä kertoo? Trumpista vai ylestä, hesarista ja muusta mediastamme? Vaikea myös uskoa, että kaikki herran tekemiset ovat vain negatiivista perseilyä. Suomen median luotettavuuteen kyllä tulee kysymyksiä. Usan mediassa syytöksiä näyttää olevan myös valtavasti, mutta on siellä toisenlaistakin tekstiä, joten siellä jonkinlainen balanssi näyttäisi olevan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #18

No balanssi on lähinnä Fox Newsin lisäksi erilaiset vaihtoehtomediat. Fox News (puolueellinen GOPn suuntaan) oli alkuun myös Trump-vastainen, mutta muutti vähän pakostikin sitten linjaansa tai olisi menettänyt GOP-katsojiaan. Kun Trump oli pudottanut kaikki kilpailijansa, niin eihän siinä heille paljon vaihtoehtoja jäänyt. Ja ei, tasapainoinen tiedottaminen ei kuulunut mihinkään vaihtoehtoihin.

Maahan on varsin kahtiajakautunut. Suurin osa jomman kumman puolueen kannattajista äänestäisi itse saatanaa mikäli vain olisi puolueensa pääehdokas.

Suomen media ottaa selvästi uutiset enemmän demokraattipainotteiselta jenkkimedialta (eli liki pelkästään Trump/GOP vastaista minkä varmaan liki jokainen on voinut huomata). Aiheuttaa sitten monille suomalaisille USA-tietämyksen kuplautumista, kun kaikki saatu uutisointi on samanlaista... vähemmälläkin toistolla saadaan suurelle osalle ihmisiä puolueellinen kuva lähes mistä tahansa.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #20

Jep - ja riippuu todella vahvasti Trumpin tulevasta vastaehdokkaasta miten käy; moni voi joutua pitkin hampain äänestämään Donaldia jos vastaehdokas on vielä surkeampi vaihtoehto omasta mielestä.

Toki meidän median mielestä Trumpia surkeampaa ei voi olla mutta saas nähdä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Ei USA:ssa ole moista balanssia. Parjauskampanja Trumpia vastaan siellä on astronomisissa sfääreissä. Kuten toinen kommentoija huomauttaa, tukea tulee lähinnä FOX Newsilta, mutta esimerkiksi arvovaltainen New York Times on tyypillisen asiallisella linjallaan sataprosenttisesti kritisoiva. Puhumattakaan sitten vähemmän arvovaltaisista julkaisuista tai jenkkisomesta.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #25

Jopa NY Timesistä löytyy varovaisen Trump-myönteisiä uutisia - toki paljon kritiikkiä. Kuten sanottu, itse en usko, että kaikki mitä Trump tekee on suoraan saatanasta. Annetaan plussaa kun siihen on aihetta ja miinusta kun siihen on aihetta. Objektiivisuus säilyttäen.

Jos nyt hatusta pitäisi jotain heittää niin esim. Naton 2% defence spending targetista kiinni pitäminen on ehdottomasti Yhdysvaltojen edun mukaista samoin kuin yritys laittaa Kiinaa ruotuun. Eiköhän sieltä muitakin Yhdysvaltojen edun mukaisia toimia löydy jos oikein jaksaisi kammalla etsiä mutta en niin kiinnostunut asiasta ole.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Iso liuta Trumpin liittolaisia on joutunut tai joutumassa syytteeseen vakavista rikoksista joten puhdas pulmunen Trump ei ole.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kannattaa katsoa Colintoncash dokkari, Trump on oppipoika näihin roistoihin verrattuna.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Tilaisuus tekee varkaan ja en yhtään epäile, etteikö JOTAIN löydy kun oikein etsitään. Muistaakseni suurin osa näiden liittolaisten syytteistä on valehtelua tutkijoille, petoksia ja uhkailua - mutta jenkeissä näissäkin puhutaan oikeista vuosien tuomioista.

Kotosuomessa näistä selviäisi ehdollisella ja/tai huomautuksella, kuten esimerkiksi erään huippupoliitikon uran alkuvaiheilla tapahtunut asiakirjaväärennös taustavoimien toimesta joka mahdollisti suoran nousun puoluejohtoon.

Ja onhan Trumpin nousu varsin epätavallinen virallisen puoluekoneiston ulkopuolelta niin varmasti löytyy jos jonkinlaista epäselvyyttä mutta uskoisin, että toinen kampanja menee huomattavasti nätimmin ainakin taustakoneiston puolelta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kuinka on logiikan kanssa?
Jos kaverit joutuvat syytteeseen niin henkilö on jo valmiiksi rikollinen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olit keräillyt otsikoita Suomen mediasta, mutta paljon rajumpia syytoksiä Trumpia kohtaan löyyy USA:sta itsestään. Hehkuttelit tasaisella kannatuksella, mutta istuvalle presidentille se on kovin alhainen, kun se pyörii 40%:n tietämissä. Näillä näkymillä ei kyllä jatkokautta tule. Tuo 40%kin johtuu pitkälti puolueuskollisuudesta. Kaikki Trumpin kannattajiksi ilmoittautuneet republikaanitkaan eivät toivoisi nimenomaan hänen jatkavan. Puolueen sisällä on syvä haava. Se käy ilmi mm. Trumpin harjoittamasta McCainin mollauksesta, jopa tämän hautaamisen jälkeen.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Toki löytyy, siellä polarisaatio on rajumpi. Löytyy niin kannattavia kun syyttäviä. Meillä löytyy vain yhtä laatua. Ja en hehkuta, totean. Siinä on suuri ero. Et ole tainnut katsella näitä approval ratingeja, tässä Obaman.

https://www.realclearpolitics.com/epolls/other/pre...

Nousee jyrkästi aina vaalikauden loppua kohti mutta muutoin pyörii tuossa 45 molemmin puolin, vuosikeskiarvot n. 46. Jää nähtäväksi, tekeekö Trumpillakin piikin loppua kohti, riippunee todella paljon vastaehdokkaiden laadusta.

Toki Obaman alku oli paljon suositumpi mutta laskikin aika jyrkästi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kokolailla noin se menee myös Rasumusen pollissakin ja näyttäisi nyt olevan kymmenkunta pinnaa noussut
http://www.rasmussenreports.com/public_content/pol...

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #17

Voisin kuvitellä että jos/KUN venäläisten kanssa vehkeilystä ei löytynyt todisteita niin ainakin piikki tulee.

Ja riippuu vahvasti vastaehdokkaista miten käy kauden lopussa, moni Trumpin vastustaja kun voi joutua tukijaksi jos vastaehdokas on vielä surkeampi vaihtoehto. Sellainenkin on hyvin mahdollista vaikka meidän mielestä Trump on kaikista surkein.

Sekä istuvalla presidentillä on aina etu. Jos talous ei pahasti sakkaa ja muuristakin saadaan joku toteutus niin Trumpilla on aika pitkä lista hehkutettavia "diilejä". Se, kuinka hyviä ne ovat on toinen juttu mutta on harvinaista, että voi hehkutella edes jotain.

Ja aina voi sanoa että kyllä minä mutta ne demokraatit perkele heittivät kokoajan kapuloita rattaisiin, aivan kuten se aiheeton tutkinta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #23

Aika turha väittää etteikö venäläisten kanssa vehkeilystä löytyisi todisteita, kun Trump on jo vaalikampanjasnsa aikana TV-kameroiden edessä pyytänyt Venäjää hakkeroimaan Hillary Clintonin meilit. Voiko tämän enempää enää todistaa?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Juha, jaksoin tämän verran googlata. Esimerkki Washington Postista

https://www.washingtonpost.com/opinions/trump-isnt...

Kuten sanottu, hyvin paljon Trumpin toimissa ja erityisesti toimintatavoissa on kritisoitavaa mutta objektiivisuuden (tai edes sen illuusion) säilyttämiseksi positiivista huomiota on annettava silloin, kun se on aiheellista.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

V.K:"..mutta objektiivisuuden (tai edes sen illuusion) säilyttämiseksi positiivista huomiota on annettava silloin, kun se on aiheellista."

Itse olen kiinnittänyt huomion siihen ettei tuo ole maassamme mahdollista. Ihan kaikki mitä Trump tekee on väärin ja mikään ei johda oikeaan lopputulokseen. Esim. neuvottelut Pohjois-Korean kanssa on haukuttu mediassamme järjestään. Muistaakseni jossain sanottu jopa vaarallisiksi, tjsp.
Jotain uutisia luin, niin työllisyys kasvaa, vauhti vaan hidastunut. Palkat kasvaa jne. Ehkä se kuitenkin ei niin huonosti menekään kun Trump pressana. Toki aina voi sanoa että paremmin menisi jos joku toinen.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Selvää on, että demut ja fake news`t saivat kunnolla turpiinsa. 3 vuotta jatkunut valehtelu sai nolon lopun. Toista kautta pukkaa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Kampanjoin Trumpin puolesta 20-100 kirjoituksella/kommentilla/vrk Youtubessa.Samaa tein Brexitin puolesta.En silti ole ryssä.Me pystymme kaukovaikuttamaan asioihin.

Toimituksen poiminnat