----- Titanicin tiellä

Sari Sairaanhoitaja kaivoi itse omaa kuoppaansa

  • Sari Sairaanhoitaja kaivoi itse omaa kuoppaansa

”Kokoomus lähti vaaleihin "työväenpuolueena" ja kehitteli mainostoimiston kanssa oman "mainosbarbiensa". Mikäs on sen liikuttavampaa kuin sisar hento valkoinen. Syntyi Sari Sairaanhoitaja, jonka palkkakuopan puolue lupasi peittää sadan euron seteleillä. "500 euroa kuukaudessa olisi sopiva korotus", tuumi puoluesihteeri Taru Tujunen ja puoluejohtaja Jyrki Katainen nyökkäili.”  

Kaikki varmaan muistavat em. kampanjan ja Kokoomus nousi kevään 2007 vaalituloksen myötä hallitukseen - ja on pysynyt siellä siitä lähtien.

” Tällaisia palkkoja hoiva-alalla maksetaan – kunnissa isommat palkat ja pidemmät lomat, erot yksityisiin jopa satoja euroja” [Taloussanomat 9.2.2019]

Attendon hoivayksikkö Pelimannin toiminta keskeytetään Alavudella – kuukaudessa kuusi kuolemantapausta[Yle 8.2.2019]

”Esperi Caren vammaisille tarkoitettu osasto suljetaan Helsingissä – Viranomaisten tarkastuskäynneillä paljastui lukuisia ongelmia ”[HS 10.2.2019]

”Ilkka myi palvelukotinsa Esperille ja tienasi lähes miljoonan - ”Tuntuu ihan helvetin pahalta” [IL 9.2.2019]

"Valvira pohtii rikosilmoituksia hoitajamitoitusta kiertävistä hoitokodeista" [YLE 10.2.2019]

Viimeisen 12 vuoden kehityksen ytimekkäästi tiivistäen: Sari Sairaanhoitaja äänesti Kokoomuksen hallitukseen. Kokoomuksen, joka on ja on ollut tunnetusti yksityistämisen kova puolestapuhuja. Mutta nykypäivänä hoiva-alalla palkat ovat yksityisellä jopa satoja euroa kunnallista pienemmät. Siihen päälle väkeä vähemmän, työolot moninpaikoin huonommat. Väsymystä, työuupumusta, kiirettä ja kurjuutta.

Ei tarvinne avata enemmän. Nyt duunia tehdään yksityisellä, vähemmällä väellä ja pienemmällä palkalla - ja odottakaapa vaan, jos sote saadaan nykymallilla maaliin. 

Tarinan opetus: Tutki ja etsi oma viitekehyksesi ja äänestä sen edustajaa ja/tai puolestapuhujaa. Älä äänestä ryhmittymää johon a) haluaisit kuulua tai b) kuvittelet kuuluvasi. 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

On tosiaan hämmästyttävää miten moni pienipalkkainen tai keskituloinen julkisen sektorin työntekijä - kuten vaikkapa sairaanhoitaja - äänestää kokoomusta vaikka kokoomuksen tavoitteet ovat aivan avoimesti kyseisten työntekijöiden etujen vastaisia.

Kieltämättä tuo vuoden 2007 vaalikampanja oli kookomukselta upea suoritus. Moni äänesti tuolloin omia etujaan vastaan ja on jatkanut samalla linjalla. Kokoomuksen tuolloinen vaalikampanja oli brändäysmielessä todella hieno ja markkinointiviestintä muutenkin todella taitavaa.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Näin juuri. En ole keksinyt oikein muuta syytä, kuin että halutaan leimautua ja kuulua hyväosaisten ja parempituloisten porukkaan. Olen joskus leikilläni sanonut, että alle 100k€ vuosituloilla ei yksinkertaisesti kannata äänestää Kokoomusta jos haluaa ajaa oman viitekehyksensä asiaa.

Käyttäjän JaakkoImpola kuva
Jaakko Impola

Tätä kansankunnan omia etuja vastaan äänestämistä on tapahtunut jo varmaan ainakin 30 vuotta. Tuntuu kuin koko kansakunta olisi ns. "tukholman syndroomassa." Ihmiset puolustavat kaappaajiaan, hyväksikäyttäjiään. Äänestävät omaa etuaan vastaan toistuvasti.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Se juurikin sitä mielikuvapolitiikkaa. Mutta ironisesti esim. Tehyn pitkäaikainen ex-puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola on innokas kokoomuslainen ja nykyinen em. kansanedustaja.

Ja toki ihmiset saavat äänestää ketä haluavat, minusta on yksinkertaisesti mielenkiintoista seurata äänestyskäyttäytymistä verrattuna puolueen ajamaan politiikkaan. Esimerkiksi Vihreissä ei tällaista taida esiintyä, vaikea ajatella että kovin moni hiiliteollisuuden puolustaja äänestäisi Vihreitä mutta varsin moni pieni- tai keskituloinen äänestää Kokoomusta koska ei meillä 20% kansasta ole suurituloisia.

Toimituksen poiminnat